Coralii sunt ființe vii, iar recifele pe care le creează reprezintă 0.1%-0.2% din suprafața oceanelor: aproximativ 3000 km în total la nivel global - adică aceeași suprafață ca a Italiei!
Totuși, dimensiunile lor reduse nu înseamnă că trebuie subestimați: coralii sunt casa a 25% din ecosistemul marin al planetei! Ei sunt elementul de bază în formarea altor ecosisteme. Recifele de corali sunt o resursă importantă de hrană care ne oferă aproximativ 10% din capturile piscicole de la nivel global.
Coralii trăiesc în simbioză cu microalgele. Dar atunci când stresul din mediu devin prea puternic, coralii expulzează aceste microalge și mor.
De asemenea, coralii sunt o barieră fizică fundamentală pentru coastele marine: aceștia absorb energia valurilor și reduc daunele în cazul unor dezastre naturale. Coralii protejează atât ecosistemele dintre recife și coaste (lagune, zone cu alge), dar și așezările umane aflate de-a lungul țărmurilor.
Coralii aduc beneficii ecosistemelor globale. Din păcate, amenințările la adresa coralilor s-au înmulțit de-a lungul anilor. Printre ele se numără dezastrele naturale, prădătorii și furtunile. Totuși, altele pot fi cauzate de oameni: schimbările climatice, creșterea temperaturii apei oceanelor, substanțele chimice precum cele care ar putea fi prezente în produsele de protecție solară.
De aceea, vrem să ne asigurăm că produsele Bioderma nu au impact asupra longevității și viabilității coralilor.