Nimic nu se compară cu o rază caldă de soare pe chipul tău. Expunerea la soare are multe beneficii pentru sănătate: creșterea sintezei de vitamina D; stimularea sistemului imunitar; producerea de melatonină, hormonul stării de bine.

Totuși, aceste beneficii ne fac să uităm cu ușurință potențialele efecte negative pe care soarele le are asupra pielii, din cauza razelor UVB (B, de la „burning”, adică „ardere”) și UVA (A de la  „aging”, adică „îmbătrânire”). Însă produsele Bioderma te ajută să te bucuri de fiecare rază de soare, fără griji.

Photoderm protejează toate tipurile de piele prin formula sa cu dublă acțiune care combină protecția externă (filtrele) împotriva razelor UVA/UVB, cu brevetul nostru numit Cellular Bioprotection™, pentru a întări capacitatea de autoapărare naturală a pielii în fața razelor de soare.

Luăm în considerare toate ecosistemele cu care un produs de îngrijire solară intră în contact, iar primul dintre ele este chiar pielea. Astfel, principalul nostru criteriu atunci când am dezvoltat gama Photoderm a fost să avem certitudinea că este sigură și eficientă pe toate tipurile de piele, în special pentru pielea sensibilă. Produsele din gama Photoderm răspund nevoilor specifice ale diferitelor tipuri de piele și de sensibilitate.

SPF este acronimul Sun Protection Factor” (Factor de Protecție Solară) și indică nivelul de protecție împotriva razelor care cauzează arsuri solare.Cu cât nivelul SPF este mai mare, cu atât este mai bună acțiunea fotoprotectivă.

  • SPF 30 oferă protecție înaltă
  • SPF 50+ este considerat un nivel de protecție foarte înalt.

Totuși, nici cel mai ridicat grad de SPF nu protejează pielea 100% dacă expunerea nu este făcută responsabil, respectând anumite reguli.

SPF-30-and SPF-50-sunscreen

Nivelul SPF ideal pentru tine depinde de mulți factori: vârstă, tonul de culoare naturală a pielii, tendința de a face arsuri solare, etc.

  • Dacă ai piele deschisă la culoare și sensibilă, dacă pielea este predispusă la roșeață sau are o tendință puternică de a face arsuri sau dacă nu ai stat la soare în acest sezon: alege SPF50+
  • Dacă alegi protecția solară pentru copii, alege SPF50+
  • Dacă ai o culoare a pielii mai închisă, dacă te bronzezi ușor, dar nu tinzi să faci arsuri, sau dacă ai petrecut deja timp la soare în acest sezon, poți alege SPF30.
sunscreen-for-face

Produsele pentru soare conțin, de obicei, mai multe tipuri de filtre pentru a asigura protecție maximă. Fiecare filtru îndeplinește un rol specific pentru a bloca fie razele UVA lungi sau scurte, fie razele UVB sau pe ambele.

Există două tipuri de filtre care blochează aceste raze UV: filtre chimice sau minerale.

1. Filtrele chimice sunt molecule chimice care absorb razele UV pentru ca pielea ta să nu fie nevoită să o facă. Aceste filtre oferă o protecție foarte eficientă împotriva razelor UV.    

Există aproximativ 30 de filtre chimice pe piață, dar, la BIODERMA, am decis să folosim doar în jur de 10 dintre ele, astfel încât să fim prietenoși atât cu pielea, cât și cu mediul înconjurător.

2. Filtrele minerale se depun pe suprafața pielii pentru a reflecta razele solare, ca o oglindă. Datorită acestui fapt, ele mai sunt cunoscute și ca protecții solare fizice. 

Filtrele minerale au o textură pudrată despre care am descoperit în cadrul studiilor noastre că ajută la reducerea sebumului. Astfel că aceste filtre sunt ideale pentru pielea grasă sau predispusă la acnee. În plus, ele nu provoacă alergii, ceea ce înseamnă că sunt mai potrivite decât alte filtre pentru pielea foarte sensibilă sau pentru cea predispusă la alergii.

mineral-vs-chemical-sunscreen

Pe față, produsele de protecție solară trebuie aplicate ca ultim pas în rutina de îngrijire a pielii. De asemenea, ar trebui reaplicate o dată la două ore, asigurându-te că aplici suficientă protecție solară pentru a-ți acoperi pielea, o garanție a gradul de eficiență a produsului.

După aplicarea protecției solare, poți aplica machiajul obișnuit. Multe dintre produsele de protecție solară Photoderm pentru față sunt și baze excelente pentru machiaj!

Protecția solară pentru corp ar trebui aplicată cu 20 de minute înainte de expunerea la soare și reaplicată întotdeauna după înot, după ce ai transpirat, după frecarea cu prosopul sau o dată la două ore.

applying-sunscreen

Pielea are mecanisme defensive puternice împotriva factorilor agresori externi ca soarele, în special producția de melanină, care este în sine un filtru împotriva razelor UV. Din păcate, aceste mecanisme se pot dovedi uneori ineficiente singure.

Cele mai multe produse de protecție solară sunt dezvoltate exclusiv pentru protecție externă. Însă BIODERMA merge mai departe de atât pentru că produsele Photoderm întăresc mecanismele de autoapărare proprii pielii.

Produsele Photoderm au o formulă care include brevetul Cellular BioprotectionTM, primul brevet cu acțiune dovedită asupra mecanismelor naturale de protecție a pielii în fața soarelui. Această protecție biologică unică activează celulele pielii pentru a le întări propriile mecanisme de protecție solară, astfel că le permite să reziste mai bine la deteriorarea celulară produsă de soare.

În studiile clinice realizate pe pielea sensibilă a fost o prioritate să determinăm eficiența produselor Photoderm. Aceste teste au fost desfășurate sub o atentă supraveghere dermatologică pentru a fi siguri că produsele noastre sunt potrivite pentru pielea sensibilă. De asemenea, a existat și supraveghere pediatrică pentru a ne asigura că ele sunt  potrivite și pentru pielea delicată a copiilor. Mai mult, am consultat laboratoare independente pentru a obține rezultate obiective care dovedesc eficacitatea produselor noastre de protecție solară pentru corp și pentru față.

sunscreen-for-sensitive-skin

reef-safe-sunscreen

Noi, cei de la Naos, suntem fideli angajamentului de a crea produse cu grad înalt de protecție solară, care respectă și toate ecosistemele cu care intră în contact: atât pielea, cât și apa din oceane, râuri și lacuri.

Ingrediente precum siliconurile și anumite filtre, ca octinoxate și oxybenzone, pot fi dăunătoare viețuitoarelor marine, în special coralilor. Dar nu doar coralii sunt afectați de utilizarea de produse care nu sunt prietenoase cu mediul - și alte populații acvatice mari, cum sunt planctonul de apă dulce, Posidonia și algele, în general, suferă din cauza produselor solare toxice. Tocmai de aceea, NU folosim aceste ingrediente în produsele Photoderm și testăm atât ingredientele individuale, cât și formulele finale pentru a ne asigura că nu sunt toxice pentru ecosistemele acvatice.

 

Protecție solară

Piele sensibilă expusă la soare

Gama Photoderm

Cauți cel mai sigur produs de protecție solară pentru copii, cel mai înalt SPF sau cea mai potrivită cremă de protecție solară pentru pielea ta?

Soluția BIODERMA: Photoderm, o gamă completă de produse solare pentru toate tipurile de piele și pentru toate nevoile pielii expuse la soare. Prevenirea reacțiilor cutanate, inclusiv alergii la soare sau alergii la filtrele chimice, protecție solară pentru piele sensibilă, protecție solară pentru copii sau bebeluși, protecție specifică împotriva soarelui pentru piele grasă sau acneică, piele uscată sau piele hiperpigmentară ...