Natura cronică, recurentă a dermatitei seboreice care provoacă înroșirea feței cu sau fără solzi și / sau mătreața este o sursă semnificativă de disconfort pentru persoanele afectate. Acest disconfort este atât social, cât și funcțional (mâncărime, senzații de arsură etc.).
Care sunt semnele psoriazisului?
Psoriazisul este o afecțiune cronică, non-contagioasă a pielii, care afectează 2 până la 3% din populație. Poate apărea la orice vârstă. Factorii declașatori specifici pot dezvălui un profil predispus genetic și pot provoca leziuni.
Petele de psoriazis sunt roșii (eritematoase) și acoperite cu solzi groși albicioși. Sunt foarte clar definite în comparație cu pielea sănătoasă.
Zonele cele mai afectate, în general, sunt coatele și genunchii (zone care sunt afectate de microtraume), dar orice parte a tegumentului poate fi afectată. Scalpul este o zonă cu impact major (în special zona occipitală). Atunci când psoriazisul ajunge la pliurile pielii (inghinal, axile etc.), aceasta se numește psoriazis invers, care este mult mai puțin solzos. Uneori, unghiile sunt, de asemenea, afectate în diferite moduri (îngroșare, erodare, deformări).
Uneori, psoriazisul apare pe piele sub formă de mici punctulețe „ca picături” sau pustule cu eritem (roșeață).