De ce apare acneea? Hiperseboreea și modificările în compoziția lipidică a pielii

Tenul gras este caracterizat, în general, printr-o textură mai groasă, pori dilatați, aspect tern, gras și cu luciu. Acest aspect este cauzat de excesul de sebum, care determină apariția mai mult sau mai puțin regulată a imperfecțiunilor pielii, de tipul "puncte negre" sau "coșuri roșii".

În cazul pielii mixte, imperfecțiunile sunt localizate în principal în zona mediană a feței: frunte, nas, bărbie, cunoscută sub numele de zona T. Restul feței și corpului poate avea o piele normală sau chiar uscată. Pielea mixtă este dezechilibrată și ușor de agresat.

Care sunt cauzele acneei?

Acneea este o boală inflamatorie a foliculului pilosebaceu. Trei factori sunt responsabili:

Sebumul problema nr 1 pentru pielea grasa sau cu tendinta acneica

Hiperseboreea

Hiperseboreea, hiperkeratinizarea și proliferarea bacteriană.

Clogged pore

Hiperseboreea

Aceasta corespunde supraproducției de sebum din cauza activității hormonale care se declanșează la pubertate. Pielea devine grasă, cu luciu. Există, în plus, un risc de alterare calitativă a sebumului, altfel spus, compoziția sebumului nu mai este aceeași ca în cazul unui sebum sănătos. Mai gros, curgerea sa din folicul este mai dificilă, ceea ce crește riscul apariției comedoanelor.

Sebumul problema nr 1 pentru pielea grasa sau cu tendinta acneica

Proliferarea bacteriană

Sebumul reprezintă un mediu nutritiv ideal pentru anumite bacterii, în special Propionibacterium acnes, care este prezentă în mod normal la toată lumea, dar care, în acnee, se va multiplica în foliculul pilosebaceous și va deveni sursa care provocă inflamații. Comedonul se transformă în coș roșu dureros numit papulă (leziune inflamatorie).

Cum se poate face diferența între diferitele imperfecțiuni cutanate?

Mai multe tipuri de leziuni sunt prezente în acnee, acestea apar adesea pe un fond crescut de seboree (sau hiperseboree)

Chisturi, Leziuni

Leziuni retenționale:

Comedoane închise sau microchisturi,
Comedoane deschise sau ""puncte negre"" Iar, uneori, chisturi mai mari (de peste 5 mm), macrochisturi.

Papule

Leziuni inflamatorii:

Cu elemente inflamate: papule, pustule, noduli care rezultă din inflamația leziunilor retenționale menționate mai sus.

Relief scar

Eventuale cicatrici provocate de leziuni:

Pete hiperpigmentare ce apar ca urmare a inflamației pe pielea brună.
Manifestarea durează mai mulți ani, cu atacuri inflamatorii în care persistă elementele retențional (comedoanele).

Excepțional, acneea poate fi prezentă la un nou-născut (această prezență este cauzată de hormonii androgenii transmiși de mamă) sau poate fi prezentă la un copil cu vârstă mai mare. Dar, de regulă, acneea este o afecțiune cutanată a adolescenței. Aceasta ia un aspect polimorf, care combină cele 2 tipuri de leziuni.
Manifestarea începe în jurul vârstei de 12-14 ani, în general, și apare pe zonele cele mai grase ale pielii: față și, de multe ori, în mod variabil pe piept sau spate. Acneea este cauzată de dezechilibrul secreției hormonale la pubertate.
 
La femei, mai ales după vârsta de 30 de ani, acneea apare mai mult în partea inferioară a feței (maxilar) și pe gât. Adesea, există în acest caz o componentă hormonală pe lângă clasicele cauze ale acneei.

Mother and daughter sitting and together

Care sunt caracteristicile acneei la femeia adultă?

Factorii care determină apariția acneei la maturitate sunt:

Sun

Aplicarea unor produse cosmetice

Aplicarea unor produse cosmetice neadecvate, expunerea la soare, dieta alimentară...

Smoking

Fumat

Tutunul influențează, de asemenea, acest fenomen: peste 41% dintre pacienții fumători au acnee, spre deosebire de 9% dintre nefumători.

Microbiomy

Factorii genetici

Pot fi, de asemenea, luați în considerare. Prin urmare, dacă există predispoziție genetică, atunci este normal să apară acest tip de probleme ale pielii la vârsta adultă.

Pills

Tratamente medicamentoase

În cele din urmă, unele tratamente medicamentoase, cum ar fi contraceptivele, hormonii de sinteză și antidepresivele pot provoca coșuri și alte imperfecțiuni.

Spre deosebire de pielea unui adolescent, pielea femeii adulte este mai puțin seboreică, adică, aceasta produce mai puțin sebum.

Localizarea imperfecțiunilor este predominantă pe zona inferioară a feței (bărbie, gât, mandibulă) și se caracterizează prin leziuni inflamatorii (pete roșii) și retenționale (puncte negre), care sunt cronice și recurente. Pentru a rezolva aceste probleme ale pielii, este necesar să fie folosit un tratament adecvat și diferit de cel utilizat pentru acneea juvenilă.

    Știai că?

    Probleme ale imperfecțiunilor cutanate:

     

    • 50% dintre femeile cu vârsta de peste 25 de ani au probleme cu imperfecțiunile pielii.
    • 40% dintre aceste femei nu au avut acnee în adolescență.

     

     

    • Trebuie respectat cu rigurozitate tratamentul

    Tratamentele anti-acnee nu au efecte vizibile de la prima aplicare, trebuie să ai răbdare. Cu toate acestea, rezultatele apar rapid atunci când este respectată rutina corectă în fiecare zi: igienă adaptată pentru pielea cu acnee + îngrijire tratament pentru piele, dimineața și seara. În funcție de fiecare persoană, o îmbunătățire semnificativă are loc, de obicei, în decurs de 4 până la 6 săptămâni de la începerea tratamentului.

     

    • Trebuie să te ferești de soare

    Soarele usucă în mod evident coșurile (are efect anti-inflamator) și elimină imperfecțiunile în procesul de bronzare ... Pielea pare mai netedă, mai curată. Dar soarele amplifică cu efect întârziat imperfecțiunile (sau comedoanele) determinând o îngroșare a stratului cornos, ceea ce cauzează retenția celulelor și a sebumului în foliculul pilosebaceu. Creșterea numărului de comedoane provoacă în mod inevitabil apariția erupțiilor semnificative atunci când dispare bronzul. Pentru a evita acest efect de rebound și surprizele neplăcute după vacanță, ai grijă să îți protejezi pielea în mod regulat cu un produs de protecție solară specifică, având SPF 30. Alege produse cu textură lejeră sau texturi fluide, special create pentru tenul gras sau predispus la acnee.
     

    • Trebuie evitată stoarcerea coșurilor

    Cu cât sunt mai agresate coșurile, cu atât inflamația va fi agravată (creșterea numărului și a volumului coșurilor roșii), cu atât mai mult coșurile vor deveni pustuloase (coșurile roșii sunt invadate de puroi) și cu atât mai mult va crește riscul de apariție a cicatricilor.

    tratament acnee

    Trebuie să te asiguri că folosești agenți de curățare non-agresivi, care nu usucă pielea și nu alterează lipidele din filmul hidrolipidic și din stratul cornos. Poți face gomaj numai dacă nu urmezi un tratamentul medicamentos care provoacă deja, de regulă, o exfoliere a pielii. Soluțiile micelare sunt foarte potrivite pentru igiena tenului gras.

    Înlăturarea machiajului și curățarea pielii seara este esențială, chiar dacă nu aplici machiaj, pentru că așa va fi îndepărtată murdăria, particulele de poluare și alte reziduuri de toate tipurile care se depun pe piele în timpul zilei.

    Igiena - Tratament acnee

    Aplică în mod delicat, de 1-2 ori pe zi, un produs de îngrijire adaptat pentru imperfecțiunile tale, vei alege acest produs din gama dedicată pentru tenul gras și cu imperfecțiuni.

    • Dacă ai fost deja la medic, atunci aplică în mod regulat tratamentul prescris de către acesta.
    • Dacă urmezi un tratament local (dermatologic) sau oral, trebuie să aplici zilnic o îngrijire complementară adecvată pentru pielea mixtă sau grasă, astfel încât aceasta să ajute la hidratarea pielii și a buzelor. Produsele corectoare, cremele BB și fondurile de ten non-comedogenice pot ajuta în paralel pentru a ascunde imperfecțiunile.
    Tratament acnee